Ahad, 3 Februari 2013

Shaklee Adalah Supplemen Natural


VITAMIN SENTETIK MERBAHAYA – PILIHLAH YANG SEMULAJADI, SEMUANYA DI TANGAN ANDA UNTUK MEMBUAT PILIHAN YUANG BIJAK.Vitamin sangat penting selepas makanan seimbang yang kita ambil hari-hari. Ia menyumbang untuk kesihatan yang optimum, membantu dalam proses metabolism & biokimia badan untuk mengeluarkan tenaga dari makanan yang di makan.


Gaya hidup yang sibuk & tidak mempunyai kemewahan masa untuk diet sihat, mereka sering berpaling pada makanan segera (KFC, McD, Fizza dll) yang gagal untuk memastikan nisbah harian vitamin yang diperlukan untuk menjaga kesihatan. Persekitaran yang sangat tercemar & semua makanan tidak sihat yang kita ambil, suplemen vitamin yang baik dan berkesan dapat meningkatkan kesihatan badan kita.


Namun adakah kita mengenali vitamin yang kita ambil tu? Tahukah kita terdapat 3 jenis vitamin iaitu:


1) Vitamin Semulajadi
2) Vitamin Sintetik
3) Vitamin Organik

Di bawah ni umi nak kongsikan Fakta Mengenai Bahayanya Vitamin Sintetik.


Synthetick Vitamin Versus Food Grown Vitamins

Vitamin Sintetik diperbuat daripada tar arang batu, paling murah kerana komponennya adalah bahan kimia & dihasilkan dalam persekitaran makmal. Biasanya ia dijual di farmasi. Jadi berhati-hati apabila memilih vitamin & lihat label, biasanya ia dilabelkan dengan huruf “I” berbanding “d” bagi semulajadi.


Mengapa Vitamin Sintetik harus dielakkan?


• Vitamin ini tidak digunakan semuanya oleh tubuh badan kita. Struktur enzim badan kita adalah untuk mengenali yang natural bukan yang di buat di makmal.
• Percubaan untuk memadankan enzim badan kita dengan vitamin sentetik seolah-olah untuk memadankan tangan kanan untuk memakai sarung tangan kiri.
• Semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik – 42% lebih berkesan daripada sintetik. Anda hanya dapat separuh jumlah yanh anda perolehi.


Jadi, Jika anda ada pengalaman ketika mengambil vitamin lihat semula vitamin yang anda ambil. Kerana vitamin sintetik boleh merosakkan tubuh. Tidak hairanlah jika ramai yang pernah mengalami kesan sampingan akibat pengambilan vitamin…Vitamin Sintetik!!!.


Pastikan yang anda ambil adalah vitamin berasaskan makanan sebenar- vitamin natural! SHAKLEE adalah Supplemen Natural

Tiada ulasan:

Catat Ulasan